Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: تعامل همسایگی نه یک رویکرد مقطعی، بلکه سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش  خبرگزاری برنا، علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان امروز (سه شنبه ٢٠ اردیبهشت ١۴٠١) در دیدار با احمد بن حسن الحمادی دبیر کل وزارت امور خارجه قطر در قالب کمیته رایزنی‌های سیاسی ایران و قطر، اولویت همسایگی را یک راهبرد اساسی  و نه یک تاکتیک مقطعی از سوی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باقری گفت: اگر در پرداخت بهای تعامل و همگرایی منطقه‌ای تردید کنیم، بی‌تردید هزینه‌های اختلاف و واگرایی بر همه تحمیل خواهد شد و بهای تعامل و همگرایی منطقه‌ای، با ایجاد و تحکیم اعتماد متقابل سیاسی و تحکیم پیوندهای اقتصادی ایجاد می‌شود.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به همپوشانی منافع ملی با منافع منطقه‌ای و عدم تعارض میان منافع ملی و منافع جمعی کشورهای منطقه گفت نباید اجازه دهیم بیگانگان برای مشروع‌سازی سیاست‌های سلطه‌گرایانه خود در منطقه از پوشش اختلاف در منافع ملی کشورهای منطقه سوءاستفاده کنند.

باقری افزود: دخالت بیگانگان و حضور نظامی آنان در خلیج فارس، ثبات‌آفرین و امنیت‌ساز نیست و کشورهای منطقه با همکاری سیاسی و همگرایی اقتصادی می‌توانند ثبات و امنیت را در منطقه تامین کنند.

وی با تاکید بر سیاست تعامل و همکاری منطقه‌ای ایران، نه به عنوان یک ”تاکتیک مقطعی“، بلکه به عنوان یک ”سیاست راهبردی“ گفت پایداری سیاست همسایگی در منطقه مبتنی بر همگرایی و نزدیکی کشورهای منطقه با یکدیگر و ایستادگی در برابر مداخلات بیگانگان است و این دو رکن به صورت هم‌افزا عمل کرده و موجب تولید قدرت درون‌زا در کشورهای منطقه خواهد شد.

باقری افزود: رابطه موجود بین دو کشور هنوز با آنچه باید باشد فاصله معناداری دارد لذا باید برای ارتقای روابط از همه ظرفیت‌ها استفاده شود. 

احمد الحمادی دبیر کل وزارت امور خارجه قطر نیز در این دیدار با اشاره سفر موفقیت آمیز رئیس جمهور کشورمان به دوحه و دیدار آتی امیر قطر از ایران و تشکیل کمیته رایزنی‌های سیاسی، مناسبات دو کشور را گسترده و عمیق دانست و گفت دولت قطر توسعه و گسترش همکاری دوجانبه و انجام رایزنی‌های سیاسی منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران را ارزش افزوده‌ای برای تحقق صلح و ثبات در منطقه می‌داند. 

وی ضمن اشاره به پیشینۀ روابط مستحکم ایران و قطر در سطوح مختلف مردمی و دولتی که به قبل از برقراری روابط دیپلماتیک دو کشور نیز بازمی‌گردد، افزود: ریشه‌های پیوندهای دوستانۀ طرفین به حدی نیرومند است که هیچ حادثه‌ای در طول تاریخ روابط نتوانسته خللی به آن وارد نماید و این الگوی رابطه می‌تواند در میان کشورهای منطقه و دیگر کشورها عرضه گردد و چند سال قبل و در زمان تحریم قطر از سوی برخی کشورهای منطقه، این جمهوری اسلامی ایران بود که همکاری و کمکهای صمیمانه ای با قطر داشت. 

دبیرکل وزارت امور خارجه قطر بر تقویت عنصر گفتگوهای منطقه‌ای برای زدودن مشکلات و تسهیل همکاری‌های فیمابین تاکید و اعلام کرد توافقات انجام شده در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به دوحه از سوی طرف قطری با جدیت در دست پیگیری است.

در پایان این دیدار صورت‌جلسۀ نخستین نشست کمیته رایزنی‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران و قطر به امضاء معاونان وزیران امور خارجه دو کشور رسید.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قطر معاون سیاسی وزارت خارجه تعامل با همسایگان جمهوری اسلامی ایران وزارت امور خارجه رایزنی های سیاسی کشورهای منطقه منطقه ای دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۰۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان

حسین ابراهیم طاها دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در اجلاس عمومی این سازمان با اشاره به افغانستان گفت سازمان همکاری اسلامی تعامل خود با طالبان را در چارچوب رویکرد بشردوستانه و گفتگوی سازنده ادامه می‌دهد.

وی در ادامه نیز از کشورهای عضو خواست تا از طریق صندوق امانی بشردوستانه افغانستان که تحت نظارت و مدیریت بانک توسعه اسلامی قرار دارد به تلاش‌های بشردوستانه سازمان همکاری اسلامی در افغانستان کمک کنند.

پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» از 4 تا 5 می (15 تا 16 اردیبهشت) در گامبیا در حال برگزاری است.

گفتنی است «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در این اجلاس شرکت کرده است.

به گفته بلخی، هیئت طالبان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: ۲ روز قبل از عملیات وعده صادق به طرف آمریکایی هشدار دادیم
  • امیرعبداللهیان: همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • تحولات غزه و روابط دوجانبه محور رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه