Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان با استفاده از نانوذرات مبتنی بر لیپید در مدل موش توانسته‌اند کیست‌های ناشی از یک بیماری نادر ژنتیکی ریه را تا حد زیادی کاهش دهند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان با استفاده از نانوذرات مبتنی بر لیپید در مدل موش توانسته‌اند کیست‌های ناشی از یک بیماری نادر ژنتیکی ریه را تا حد زیادی کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این روش درمانی به نانوذرات لیپیدی (LNPs) متکی است که به‌خوبی تنظیم شده‌اند تا به بافت‌ها، اندام‌ها و حتی انواع سلول‌های خاص در بدن بچسبند. محققان نانوذرات لیپیدی ساخته‌اند که دستورالعمل‌های ژنتیکی را مستقیم به ریه‌ها منتقل می‌کند.

حتی اگر تاکنون نام نانوذرات لیپیدی را نشنیده باشید، ممکن است آن‌ها را از طریق واکسن‌های ضدکرونا تجربه کرده باشید چرا که دو واکسن پرفروش ضدکرونا در جهان که مبتنی بر mRNA است از فناوری نانوذرات لیپیدی بهره می‌برد.

محققان از فناوری نانوذرات لیپیدی موجود استفاده کرده و آن را مهندسی کرده‌اند تا قابل هدف قرار دادن بافت‌ها و اندام‌های خاص، در طیف وسیع‌تری از بیماری‌ها باشد، با این کار اثرات سمی دارو بر سایر قسمت‌های سالم بدن به حداقل می‌رسد.

این تیم تحقیقاتی به سرپرستی کیابینگ ژو، استاد مهندسی زیست پزشکی در دانشگاه تافتس، نانوذرات لیپیدی را با mRNA بسته بندی کردند، اما این بار آن را برای ژن Tsc ۲، که جهش یافته است، کدگذاری کردند. این ژن در افراد مبتلا به یک بیماری نادر به نام لنفانژیولیومیوماتوز (LAM) جهش یافته است.

Tsc ۲ جهش یافته باعث می‌شود بافت ماهیچه صاف خارج از کنترل رشد کند و کیست‌هایی را ایجاد کند که در عکس برداری با اشعه ایکس یا سی تی اسکن مانند شکاف‌ها یا سوراخ‌های بزرگ در ریه‌ها به نظر می‌رسند. در مدل LAM موش، تحویل ژن Tsc ۲ طبیعی به طور مستقیم به ریه‌ها منجر به کاهش قابل توجه کیست شد.

ژو، که با همکاران دانشکده پزشکی هاروارد و دانشگاه ماساچوست، بوستون کار می‌کرد، می‌گوید: «اثر این فناوری بسیار چشمگیر بود. نانوذرات لیپیدی مملو از mRNA می‌توانند مداخله امیدوارکننده‌ای برای این بیماری وحشتناک باشند و ما امیدواریم که بتوانیم آن را در آزمایشات بالینی بیشتر انجام دهیم.»

این تحقیق به دنبال کار‌های قبلی است، که در آن ژو و تیمش نانوذرات لیپیدی را ایجاد کردند تا بسته‌های ویرایش ژن را به سلول‌های سیستم ایمنی، کبد یا حتی در سراسر سد خونی مغز به مناطق خاصی از مغز حمل کند.

مطالعه حاضر شامل ویرایش ژن نمی‌شود، که ژن بد را جدا می‌کند و یک ژن خوب را جایگزین آن می‌کند. در این مورد، بیشتر شبیه بازنویسی ژن بدی است که هنوز وجود دارد با یک کد موقت (mRNA) که با گذشت زمان محو می‌شود و نیاز به دوز‌های تکراری دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ریه بیماری محققان سلول های سرطانی نانوذرات نانوذرات لیپیدی بیماری نادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۶۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید

ایتنا - در حالی که زوال عقل در افراد مسن بسیار شایع‌تر است، سالانه صدها هزار نفر به زوال عقل زودرس (YOD) در سنین جوانی مبتلا می‌شوند. یک مطالعه گسترده عوامل مرتبط به سبک زندگی و سلامتی را برای نخستین بار در این‌باره کشف کرد.
پیش از این اکثر تحقیقات قبلی عامل اصلی این بیماری را به صورت ژنتیکی و از طریق انتقال نسل به نسل می‌دانستند، اما پژوهش جدید ۱۵ عامل مختلف مربوط به سبک زندگی و سلامتی را که با خطر ابتلا به زوال عقل زودرس مرتبط هستند شناسایی کرد.

دیوید لیولین، متخصص بیماری‌های همه‌گیر از دانشگاه اکسِتِر در بریتانیا، این مطالعه را «بزرگترین و قوی‌ترین مطالعه در نوع خود» دانست که تاکنون انجام شده است. وی در این‌باره گفت: « خوشبختانه می‌‌توان با توجه به طیف وسیعی از عوامل مختلف،  خطر ابتلا به این وضعیت ناتوان کننده را کاهش دهیم.»

تیم تحقیقاتی داده‌های جمع آوری شده در مورد ۳۵۶۰۵۲ فرد زیر ۶۵سال در بریتانیا را تجزیه و تحلیل کرده است.

فاکتورهای کشف شده
تعلق به دهک‌های پایین از نظر اقتصادی و فرهنگی، انزوای اجتماعی، آسیب شنوایی، سکته مغزی، دیابت، بیماری قلبی و افسردگی همگی با خطر بالای زوال عقل زودرس مرتبط بودند.

کمبود ویتامین D و سطوح بالای پروتئین فعال سی-که توسط کبد در پاسخ به التهاب تولید می‌شود- نیز به معنای خطر بالاتر ابتلا است. همان خطری که داشتن دو نوع ژن (ApoE4  وε4) به عنوان عامل ژنتیکی ابتلا به آلزایمر ایجاد می‌کند.

 

محققان رابطه بین الکل و زوال عقل را نیز بررسی کرده و آن را پیچیده توصیف کردند. در حالی که سوء مصرف الکل منجر به افزایش خطر ابتلا می شود، نوشیدن در حد متوسط می‌تواند با کاهش خطر ابتلا در ارتباط باشد. احتمالا این موضوع به این دلیل است که افراد گروه دوم بصورت کلی افراد سالم تری هستند (به خاطر داشته باشید که افرادی که از نوشیدن الکل خودداری می کنند اغلب به دلایل پزشکی این کار را انجام می دهند.)

به طور خاص، این مطالعات نشان داد که افرادی با سطوح بالاتر تحصیلات و قدرت بدنی بیشتر (که با میزان قدرت دست اندازه‌گیری می‌شود)، با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل روبرو هستند. 

علاوه بر عوامل فیزیکی، داشتن سلامت روانی همچون اجتناب از استرس مزمن، تنهایی و افسردگی نیز نقش مهمی را در عدم ابتلا ایفا می‌کند.

در حالی که این نتایج به معنای رابطه مسقیم بین عوامل شناسایی شده و زوال عقل نیست، اما به درک جامع‌تری از این وضعیت کمک می کند. امری که می تواند برای توسعه درمان‌های بهبود یافته و اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم باشد.

استیوی هندریکس، عصب‌شناس از دانشگاه ماستریخت، در مورد اهمیت درمان زوال عقل زودرس گفت: « زوال عقل زودرس تاثیرات بسیار جدی‌تری دارد، چرا که افراد مبتلا همچنان شغل، فرزندان و زندگی پرمشغله‌ای دارند.»

این واقعیت که بسیاری از این عوامل قابل تغییرهستند، می‌تواند موجب ایجاد خوش بینی برای درمان‌گران و مبتلایان به این بیماری شود و افراد با اتخاذ سبک زندگی سالم تر، به طور بالقوه خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.

دیگر خبرها

  • با بالا رفتن از پله فشار خون را کاهش دهید!
  • با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • این افراد مغزشان زودتر پیر می‌شود
  • حسگری که مواد مخدر را ۶ برابر سریع‌تر شناسایی می‌کند
  • افراد دارای دو نسخه از یک ژن پرخطر زمینه ژنتیکی ابتلا به آلزایمر را دارند
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد