Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح اسامی نظیر باقری کنی یا جلیلی جهت تصدی کرسی وزارت خارجه ایران در دولت رئیسی نشان می‌دهد که احتمالا مذاکرات آتی هسته ای با ایران روندی پیچیده را تجربه خواهد کرد زیرا ...

به گزارش خبرگزاری دانشجو، پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی به مسئله انتخاب وزیر خارجه آتی در دولت «ابراهیم رئیسی» و ارتباط آن با آینده مذاکرات هسته ای ایران با غرب پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پایگاه خبری می‌نویسد: «پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در تاریخ 18 ژوئن سال جاری میلادی و پیروزی "ابراهیم رئیسی" در این انتخابات، وی در حال انجام رایزنی و بررسی‌های لازم جهت انتخاب وزرای کابینه یِ دولت خود است. در این راستا، انتخابِ وزیر خارجه برای دولت جدید ایران، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

برخی رسانه های ایرانی اخیرا این گمانه زنی را مطرح کرده اند که "سعید جلیلی"(دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی ایران)، "علی باقری کنی"(معاون امور بین الملل قوه قضائیه)، "حسین امیر عبداللهیان"(مشاور ارشد رئیس مجلس شورای اسلامی ایران)، "مهدی صفری"(نماینده ویژه سابق دولت ایران در مساله دریای خزر)، "منوچهر‌متکی"(وزیر خارجه سابق ایران)، و "علی حسینی تاش"(معاون شورای عالی امنیت ملی)، گزینه های اصلی دولت رئیسی جهت تصدی کرسی وزارت خارجه هستند.

با این همه، از میان گزینه های مذکور، "علی باقری کنی"، از بیشترین شانس جهت تصدی کرسی وزارت خارجه دولت جدید ایران برخوردار است. در این راستا، برخی تحلیلگران می گویند که علی باقری وزیر خارجه نخواهد بود بلکه وی یکی از مقام های ارشد دستگاه سیاست خارجی ایران در دولت رئیسی خواهد بود.

علی باقری کنی از جمله سیاستمداران محافظه کار و اصولگرای ایرانی است  که در جریان مذاکرات هسته ای ایران و غرب در دولت محمود احمدی نژاد(در فاصله سال های 2007 تا 2013)، در نقش مذاکره کننده ارشد ایران ظاهر شد. وی اکنون معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر شورای عالی حقوق بشر ایران از سال 2019 است.

علی باقری کنی، فرزند "محمد باقر باقری" عضو سابق مجلس خبرگان رهبری ایران است و از این منظر باید گفت که علی باقری، به یک خانواده ذینفوذ در ایران تعلق دارد. داییِ باقری کنی، "محمد رضا مهدوی کنی"، از روحانیون سرشناس شیعه و نخست وزیر موقت سابق ایران در اوایل انقلاب بوده است.

اینطور گزارش شده که علی باقری کنی جهت تسهیل در فرایند انتقال قدرت ریاست جمهوری در ایران، در وزارت‌خارجه این کشور مستقر شده و عملا در این حوزه فعال است. باقری کنی از جمله منتقدان جدی توافق هسته ای ایران در سال 2015 است و حضور وی در وزارت خارجه به این معناست که غرب باید بداند که ایران در مورد توافق آتی در مساله هسته ای خود کاملاً سختگیر است و نسخه‌ای از توافق را مورد تایید قرار خواهد داد که در راستای منافع آن باشد و نواقص توافق اولیه را بپوشاند.

علی باقری کنی در جایی می‌نویسد: "نتیجه تعامل با آمریکا برای مردم ایران کاملاً روشن شده است. در جریان این تعامل، حقوق ایران فدا شد و دربِ بسیاری از تاسیسات هسته ای ایران بسته شد. اضافه بر این، توافق با آمریکا و غرب، ساختار تحریم ها علیه ایران و فشارهای اقتصادی علیه این کشور را نیز حفظ کرد. در یک کلام باید گفت که نتیجه تعامل و دیپلماسی با آمریکا، خسارات قابل توجهی را برای ایران داشته است.  

رئیسی همچنین باقری کنی و علی حسینی تاش را به عنوان اعضای کمیته هسته ای ایران نیز انتخاب کرده است. این کمیته وظیفه دارد تا توافق نهایی در وین را با قانون راهبردی مجلس ایران در زمینه لغو تحریم ها، تطبیق دهد و مطابق آن در این زمینه کنش ورزی کند.

باقری کنی در سال 2018 می گوید: در بحث برجام، مذاکره کنندگان ما از خطوط قرمزِ ایران عدول کردند. در کنار این‌ها، بسیاری از خطوط قرمزی هم که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت "آیت الله خامنه ای" در جریان مذاکرات برجامی تعیین شده بودند نیز در متن نهایی توافق، لحاظ نشده اند".

"حسن روحانی" رئیس جمهور کنونی ایران در یک ماه آینده از قدرت خارج خواهد شد و در عین حال، روند مذاکرات وین همچنان ادامه خواهد یافت. در این چهارچوب و همزمان با روی کار آمدن سیاستمدارانی نظیر باقری‌کنی و یا دیگر افراد همفکر با وی، امکان دارد که نتیجه نهایی مذاکرات هسته ای با ایران تغییر کند. زیرا این طیف فکری احتمالا حاضر نخواهند بود به هر قیمتی به انعقاد توافق با غرب اقدام کنند».

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: میدل ایست مانیتور وزیر خارجه ایران سعید جلیلی هسته ای ایران علی باقری کنی وزارت خارجه وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۴۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!

طبق برنامه ظهر دیروز دوشنبه، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صدر هیئت همراه وارد تهران شد. بر اساس این گزارش، نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که در اصفهان در حال برگزاری است، دیروز (دوشنبه) با حضور و سخنرانی محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی افتتاح شد. طبق اخبار قرار است که گروسی امروز سه‌شنبه ضمن شرکت در اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای اصفهان با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و در یک کنفرانس خبری به سؤالات خبرنگاران و رسانه‌های جمعی پاسخ دهد.

به گزارش شرق، رافائل گروسی در بدو ورود مورد استقبال بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی قرار گرفت. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر دوشنبه هم در مذاکراتی جداگانه با علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

گروسی عصر دیروز هم با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی کرد. نکته شایان‌توجه آنجا بود که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از دیدارش با امیرعبداللهیان مدعی شد که «مجموعه‌ای از اقدامات عملی و ملموس را برای احیای بیانیه مشترک پیشنهاد داده است. رافائل گروسی در پیامی در صفحه شخصی خود در ایکس با اشاره به سفرش به ایران نوشت: «در تهران برای دیدارهای سطح بالا هستم». البته مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از سفر به ایران و در مصاحبه روز ۲۳ آوریل خود با دویچه‌وله آلمان گفته بود جمهوری اسلامی ایران اکنون به جای چند ماه فقط چند هفته با غنی‌سازی اورانیوم به حد مورد نیاز برای بمب اتمی فاصله دارد.

او بااین‌حال در این گفت‌وگو تأکید کرد «این بدان معنی نیست که ایران در این مدت به سلاح اتمی دست می‌یابد یا خواهد یافت. او افزود که غنی‌سازی اورانیوم تا حد مورد نیاز برای استفاده در سلاح هسته‌ای اگرچه هشداردهنده است اما نمی‌تواند مستقیما به دست‌یابی به سلاح هسته‌ای منتج شود». حال که گروسی خبر از انتقال پیشنهاد برای احیای برجام به طرف ایرانی را داده است، گویا فضای این سفر می‌تواند مثبت باشد.

پیرو این نکته، قبل‌تر در گزارشی به مذاکرات پشت‌پرده تهران – واشنگتن در آستانه سفر مدیرکل آژانس اشاره کرده بودیم؛ مذاکراتی که در روزهای گذشته خبرهای مربوط به آن به رسانه‌ها درز پیدا کرده و از سوی دیگر، کشورهایی مانند عمان یا حتی ژاپن به‌طور تلویحی از آمادگی خود برای «میانجیگری» در آن خبر داده‌اند که ادعاهای گروسی و توییت عصر دیروز او و دیدارش پشت درهای بسته با باقری‌کنی و امیرعبداللهیان می‌تواند تأییدی بر آن باشد.

البته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم شامگاه چهارشنبه گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برخی طرف‌های مذاکرات برای احیای برجام را «زیاده‌خواه» دانست و گفت «همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می‌کنیم».

به نوشته یورونیوز هم سفر رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اگرچه به‌واسطه حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران انجام می‌شود اما نفس سفر ارشدترین مقام آژانس با درنظرگرفتن «اختلافات پادمانی حل‌نشدنی» با ایران اهمیت خاصی دارد.

اما با توجه به اینکه تنها شش ماه به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده مانده و با درنظرگرفتن نتایج نظرسنجی‌ها زمزمه بر مسند نشستن دوباره دونالد ترامپ به گوش می‌رسد، به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی درصدد باشد برای احیای برجام تلاش مضاعفی به خرج دهد.

این در حالی است که برخی از تحلیلگران و ناظران هم اذعان دارند که برجام دیگر قابل بازیابی نیست، زیرا شرایط به کلی تغییر کرده و ایران پیشرفت‌های هسته‌ای برگشت‌ناپذیر بسیاری داشته و گروه ۵+۱ جای خود را به ۴+۱ داده است که تاکنون گامی مؤثر برنداشته‌اند. حال باید دید سفر عالی‌رتبه‌ترین مقام آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به ایران در آستانه برگزاری نشست شورای حکام چه نتایج ملموس و عینی‌ای را به‌دنبال خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • نتانیاهو «بدترین متحد آمریکا»
  • امیرعبداللهیان: در مسیر تدوین نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی ایران و مصر هستیم
  • امیرعبداللهیان: ۲ روز قبل از عملیات وعده صادق به طرف آمریکایی هشدار دادیم
  • امیرعبداللهیان: همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل | توافق نانوشته‌ ایران و طرفهای غربی درباره غزه | خبر مهم درباره بازگشت روابط دیپلماتیک با این کشور
  • همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است/ قبل از عملیات «وعده صادق» هشدار دادیم اگر آمریکا اقدامی کند پاسخ ما فوری و قطعی خواهد بود/ ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • تاکید معاون وزیر خارجه بر ضرورت بی‌طرفی و حرفه‌ای گری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی