Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، گرانی که این روزها به عضوی جدایی‌ناپذیر در زندگی مردم بدل شده است و هر روز به نام یک کالا رقم می‌خورد و تا می‌خواهیم به افزایش قیمت یک کالا عادت کنیم نوبت به بعدی می‌رسد. 

یک روز کره کمیاب می‌شود و یک روز سخن از کمیاب شدن ماکارونی است، روزی روغن کم می‌آید و روز دیگر نوبت به پوشک بچه می‌رسد، روزی قیمت مرغ افسار پاره می‌کند و زمان دیگری میوه و لبنیات گران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این روزها هم که سخن از گرانی موز به میان آمده است، میوه‌ای که به کیلویی ۴۰ هزار تومان هم رسید درحالی که نرخ مصوب آن ۲۷ هزار تومان اعلام شده بود. 

متاسفانه تماس خبرنگار فارس با رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار فروشان شیراز به نتیجه نرسید که علت این حد از افزایش بی‌رویه قیمت را نه تنها در مورد این میوه خاص بلکه سایر میوه و تره‌بار از جمله انار جویا شویم. 

در هفته گذشته مصاحبه مفصلی نیز با معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی فارس انجام و به نحوه تهیه نهاده تا زمان توزیع مرغ و دلیل جهش ناگهانی قیمت مرغ در آذرماه پرداخته شد. 

در این راستا اما بحث روغن، همچنان داغ است و مواردی از چالش کمبود روغن در فروشگاه‌ها تا خرید هیجانی توسط مردم و همچنین کشف‌های متعددی از احتکار این کالا تا توزیع نامتوازن در سطح بازار مورد بحث است. 

در این میان، رئیس سازمان صمت استان، توضیحاتی را پیرامون این موضوع ارائه کرد. 

حمیدرضا ایزدی به خبرنگار فارس گفت: به دلیل مسائلی که مهرماه در بحث تامین روغن خام پیش آمد سهمیه‌ای کشوری برای استان‌ها در نظر گرفته شد و از آبان ماه به میزان سه هزار و ۳۰ تن روغن خوراکی خانوار برای استان فارس در نظر گرفته شد که کل سهمیه توسط شرکت‌ها جذب و در فروشگاه‌های بزرگ و خُرد توزیع شد. 

وی در ادامه با تاکید بر آن که از آن به بعد تا کنون سهمیه‌ای برای استان‌ها در نظر گرفته نشده است، افزود: در این راستا دو اقدام مهم را پیگیری کردیم که یکی رایزنی با شرکت‌های برتر سراسر کشور بود که بر اساس آن میزان دو هزار و ۲۰۷ تن روغن وارد استان شده است که به اضافه سهمیه کشوری در مجموع ۵ هزار و ۲۳۷ تن می شود. 

ایزدی ادامه داد: همچنین رایزنی جهت راه‌اندازی کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز که تهیه روغن نباتی و جامد را بر عهده داشت منجر به تغییر رویکرد شد و این کارخانه هزینه‌هایی را متحمل شد تا به تولید روغن خوراکی اقدام کند و اکنون روزی ۲۰ تا ۳۰ تن روغن را روانه بازار می‌کند. 

رئیس سازمان صمت فارس، با اشاره به تغییر خط تولید این کارخانه از روغن نباتی به روغن خوراکی از پیگیری جهت تخصیص هزار و ۴۰۰ تن روغن خام برای این کارخانه از شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی خبر داد و افزود: صمن آن، سهمیه ای جهت اختصاص هزار و ۶۶۶ تن روغن برای واحدهای تولیدی صنف و صنعت اختصاص یافته است که به مرور وارد می‌شود. 

وی تاکید کرد: همچنین همزمان با سوم دی‌ماه سهمیه‌ای را از شرکت بازرگانی دولتی ایران به میزان ۱۸۰۰ تن دریافت کرده ایم که به زودی تخصیص خواهد یافت. 

ایزدی با ابراز امیدواری نسبت به بهبود شرایط و آرام شدن بازار در هفته‌های آتی از مردم خواست از خرید هیجانی خودداری کنند. 

وی افزود: مردم بدانند ما تمام تلاش خود را برای آرام کردن بازار می‌کنیم پس نیاز است که با حفظ خونسردی از خرید هیجانی پرهیز کنند چرا که در حال حاضر به دلیل ترس از کمبود این کالا خرید مردم به نزدیک دو برابر افزایش یافته و نیهز روزانه استان به روغن که در حالت عادی ۱۳۰ تن است در شرایط فعلی به  ۲۵۰ تن افزایش یافته و این نشان از خریدهای هیجانی است و این امر مشکلات ما را دو چندان می‌کند. 

بحث فروش اجباری موضوع دیگری بود که توسط خبرنگار فارس مطرح شد و ایزدی پاسخ داد: برخی در شرایط فعلی سوء استفاده کرده و برای فروش کالایی چون روغن، اقلام دیگری را به اجبار به خریدار تحمیل می‌کنند که این موضوع با جدیت بررسی و با متخلفان برخورد شده و خواهد شد چنانچه اخیرا ۲۵ پرونده برای این مورد تشکیل شده است. 

ایزدی گفت: سامانه ۱۲۴ جهت ارجاع هر نوع گران فروشی و تخلف است. 

بحث توزیع نامتعادل روغن نیز بحث دیگری بود که از سوی خبرنگار فارس مطرح شد و ایزدی در پاسخ به آن گفت: تلاش می کنیم بحث توزیع را به خوبی انجام دهیم اما در این میان مشکلاتی هم به وجود می آید و برخی ممکن است روغن را نگه داشته و یا با قیمت های بیستر بفروشند که در این مورد پرونده های زیادی داریم.

وی درباره گران شدن بیش از حد موز نیز گفت: متاسفانه در برخی ایام سال از جمله شب یلدا با این مساله برخورد می‌کنبم که تخلف محض بوده و باید بر اساس نرخ اعلام شده باشد لذا بازرسان ما همواره این موارد را بررسی می کنند و مردم نیز ما را در برخورد با گران فروشان یاری کنند.

اما آنچه مسلم است اینکه گران فروشان در حد کوچه و خیابان به راحتی و بدون ترس اقدام به گران فروشی می کنند و رئیس سازمان صمت می گوید امکان بازرسی روزانه همه مغازه ها و فروشگاه ها وجود ندارد پس به نظر می رسد مردم باید در این راستا کمر همت بسته و در هر کجایی که تخلف یا گران فروشی و کم فروشی را مشاهده کردند به یازمان صمت از طریق سامانه ۱۲۴  اطلاع دهند. همچنین خبرگزاری فارس نیز آماده پیگیری گزارشات مردمی در این حوزه است.

 

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش قیمت روغن شیراز قیمت موز میوه صمت نظارت خبرنگار فارس سهمیه ای تن روغن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۵۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان/خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است

روابط عمومی سازمان غذا و دارو ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص سلامت روغن‌های خام آفتابگردان وارداتی، سلامت مردم را خط قرمز این سازمان اعلام کرد.

به گزارش مشرق، روابط عمومی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: این روغن‌ها سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به نمونه برداری و آنالیز آن اقدام کرده است.

«از مجموع ۹۱ هزار تن روغن روغن وارده در مرداد ماه ۱۴۰۰، ۴۷ هزار تن آن تایید و ۴۴ هزار تن از نظر باقیمانده سموم و آلاینده ها به تایید نرسید.»

بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، محموله ۴۴ هزار تنی طی سه مرحله نمونه برداری و پنج مرحله آزمایش شده و متاسفانه در تمامی مراحل باقی مانده سموم دفع آفات نباتی در محصول محرز شده و به صاحب کالا و هم به معاونت غذا و داروی هرمزگان عدم ترخیص، لزوم توقیف محموله و مرجوع آن ابلاغ شد.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو افزود: آزمایشات انجام شده از محموله روغن های آفتابگردان هم در آزمایشگاه‌های معاونت غذا و داروی هرمزگان و هم در آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو به عنوان معتبرترین آزمایشگاه کشور در حوزه غذا انجام شده است؛ بنابراین محموله ۴۴ هزار تنی از نظر سازمان غذا و دارو امکان ترخیص نداشت که به مراجع ذیربط اعلام و اقدامات معمول در این خصوص اعمال شد.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو همچنین با تاکید بر اینکه این سازمان همه فرآورده‌های غذایی اعم از مواد اولیه و محصول نهایی وارداتی را در آزمایشگاه‌های معاونت‌های غذا و دارو با حساسیت بالا مورد بررسی قرار می‌دهد، تصریح کرد: خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است و در این حوزه اقدامات تخصصی و قانونی متناظر صورت می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران
  • ماجرای روغن‌های خام آفتابگردان/خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است
  • معامله گران محتاط شدند / بازار طلا به کف حمایت برگشت
  • در این هتل‌ها اقامت نکنید!
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • این خودرو یک‌دفعه ۹۰ میلیون گران شد/ جدول قیمت
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران/مسکن چقدر گران شد؟
  • قیمت نفت صعودی شد